2016.11.27.
11:09

Írta: Magyar Ugor

Lázár János: A kereszténység megtisztít a szennytől és a mocsoktól

"A kereszténység megtisztít a szennytől és a mocsoktól" - mondta Lázár János a Szent Öcsöd Katolikus Gimnázium új vizesblokkjainak átadóján. Az iskola lány- és fiúvécéit uniós pénzből újították fel, a magyar kormány eszmei támogatásával. Kétszer öt helyiségben összesen tizenhat női és nyolc férfi vécécsésze, húsz új piszoár és egy kerti pottyantós budi került átadásra.

toilet.jpg

"Ezek a vizesblokkok szimbolizálják a bűntől való megtisztulást" - mondta Lázár János, hozzátéve, "ha hiszünk és akarunk, nagy dolgokra vagyunk képesek". Kifejtette, a magyar kormány a jövőben is különös figyelmet fog szentelni a keresztény iskolák vécéinek fenntartására, hiszen ezek "a nemzet megtisztulásának is zálogai".

Hogy a kereszténység is halad a korral, azt két újítás is bizonyítja. Minden piszoárt különleges reiszolásriasztóval szereltek fel, hogy ily módon is vigyázzanak a fiúgyermekek erkölcsi tisztaságára. A földszinti lány-, illetve fiúvécét pedig egy-egy gyóntató-árnyékszékkel látták el - vagyis két vécé közötti válaszfalon kis nyílást alakítottak ki -, a szünetekben itt egy-egy pap végez gyóntatást, így a diákok a testi mellett a lelki mocsoktól is megszabadulhatnak.

Beszéde után a kancelláriaminiszter és az iskola igazgatója, Tibi atya zárt ajtók mögött ünnepélyesen felavatták az új vécéket.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hisziapiszi.blog.hu/api/trackback/id/tr8012003066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása